Har du en idé til en socialøkonomisk virksomhed, eller er du længere i processen? Uanset niveau kan du få gratis sparring med flere rådgivere på fem onlinesessioner i efteråret.
I løbet af efteråret afholder Sociale Entreprenører i Danmark hele fem onlinesessioner, hvor socialøkonomiske virksomheder kan få gratis sparring fra forskellige aktører på området.
Onlinesessionerne afholdes i samarbejde med Kooperationen, Reach for Change, DISIE og Rummelig Genstart. Næste session foregår tirsdag den 30. august, klokken 15:00-17:00.
Vejledningen er gratis og åben for alle, lige fra den sociale iværksætter, der stadig befinder sig på idéstadiet, til socialøkonomiske virksomheder, der driver forretning, men måske er stødt på en udfordring eller har brug nye input.
Hvorfor skal jeg deltage?
Rummelig Genstart har snakket med en af de i alt fem eksperter, du kan få hjælp af: Trine Faber Velling fra Konsulenthuset for Socialøkonomi.
”I Danmark er der masser af muligheder for rådgivning om iværksætteri generelt, men ikke om iværksætteri i kombination med den sociale dagsorden. Der er ikke et system herhjemme, og det gør det svært at få adgang til den viden, som vi kan give de sociale iværksættere her,” siger Trine Faber Velling.
På onlinesessionerne får man ikke blot adgang til sparring med folk, der har flere års erfaring med socialøkonomisk iværksætteri, men også adgang til deres netværk, som kan være kompliceret at finde og få adgang til som ny iværksætter. Sparringen med Trine Faber Velling kan for eksempel give iværksætteren hjælp til at finde andre steder med viden eller råd om, hvor ens service eller produkt vil give gavn.
”Hvis iværksætteren har en problemstilling, kan vi skubbe dem videre eller give dem idéer, som de kan vælge at afprøve eller vi kan anbefale konkrete personer, som iværksætteren kan kontakte og få en snak med,” siger hun.
Sådan foregår sparringen
Sparringen foregår rent praktisk i sessioner på 30 minutter. Hvis man kommer og indtil videre kun har en idé eller en udvalgt målgruppe, vil Trine Faber Vellings sparring typisk bestå af 5-10 minutter, hvor iværksætteren fortæller, og 20-25 minutter med helt konkret rådgivning og samtale med hende om svagheder, tanker om forretningsmodel, hvordan man vil tjene penge osv.
”Nogle vender tilbage til næste onlinesparring en måned senere og har gennemgået en enorm udvikling efter at have brugt rådene,” siger hun.
Det er muligt at komme til en eller flere sessioner, hvor rådgiverne har viden og erfaring inden for fundraising, forretningsudvikling, coaching og afklaring. Man kan sparre med op til tre rådgivere pr. gang og få flere perspektiver på sin forretning eller for eksempel vælge den samme hver gang.
Her kan du læse mere om de fem onlinesessioner, datoer og tilmelding:
コメント